Nieuws
De Leeuw ook actief in duurzaam planten bedrijf

De naam De Leeuw is geen onbekende in de plaatselijke wereld van bloemen en planten. Nu is er een nieuwe loot aan de stam. En een bijzondere: Het bedrijf WePlant doneert de volledige winst aan Trees for All. Trees for All compenseert CO2-uitstoot door bomen te planten in Nederland en in het buitenland. Met hun buitenlandse bosprojecten werken zij samen met de lokale bevolking. Hierdoor verbeteren ze het inkomen van boeren en worden tropische bossen hersteld.
Bossen zijn een cruciale bron van zuurstof en biodiversiteit, maar elk jaar verdwijnt er 6,5 miljoen hectare natuurlijk bos, wat overeenkomt met 17 voetbalvelden per minuut. WePlant draagt 100% van de winst af aan herbebossingsprojecten van Trees for All, daar waar het de grootste impact maakt.

Ondernemen en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het milieu, dat is de missie van het bedrijf. ‘Wij nemen duurzaamheid mee in alle facetten van onze onderneming. We werken met lokale kwekers om zo onze emissie footprint te verlagen. Een korte afstand tussen jou en de kweker is niet alleen goed voor het milieu (door minder gebruik van fossiele brandstoffen), het is ook nog eens goed voor de planten.

Wij (Bram de Leeuw en Leon Knottnerus) werken beiden fulltime, maar wilden ons daarnaast inzetten voor een betere wereld. Zo is het idee voor het starten van een Social Enterprise ontstaan. Wij zijn gaan brainstormen over manieren waarop we de meeste positieve impact kunnen realiseren voor onze aardbol. Gezien we beide groene vingers hebben, kwamen we al snel op het idee om een plantenwebshop te starten, waarbij alle winst naar een goed doel gaat. Een aantal weken later was WePlant een feit en verkochten we onze eerste plant’.