Mening
Opinie: Gemeente verjaagt de jeugd

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft dezer dagen pijnlijk duidelijk gemaakt hoe weinig men op heeft met de jeugd in deze gemeente. Die conclusie mag men trekken uit de reacties op een publicatie van Vlietnieuws. Daarin werd in woord en beeld gemeld dat een door jongeren in de zomermaanden veel gebruikte groenstrook aan de Vliet is vervangen door struiken en bosschages.  Een strook die zich bevindt in een van de rijkste delen van de gemeente: Park Leeuwensteijn. Het wegjagen van recreërende jeugd is gebeurd op verzoek van de omwonenden.

Op social media zijn de reacties niet mals. Het gemeentebestuur wordt verweten er alleen te zijn voor mensen met een goed gevulde portemonnee. Die hoeven maar iets te roepen en het stadhuis knikt. Aan mensen met weinig geld heeft men geen boodschap, getuige de stroperige aanpak van de sociale woningbouw in deze gemeente.

De jeugd is nog slechter af. Voor hen is er vrijwel niks te doen. Alleen een skatebaan in de buurt van de N14 (Leidsenhage) en de fitplaatsen bieden enig vertier. Mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld in de vorm van buurt- en clubhuizen zijn verdwenen. Daarom wordt massaal buiten rond gehangen.  ’s Zomers aan de Vliet, een open lucht zwembad is er immers al eeuwen niet meer. Nu lijken er weer plannen te zijn om aan de oevers van die Vliet meer aanlegruimte voor schepen te maken. Inderdaad voor de plezierjachtjes van de welgestelden. De arme jeugd mag dan weer ophoepelen. Waarheen?

Straks komen er verkiezingen aan. Eerst landelijk, een jaar later lokaal. Wedden dat de dames en heren politici zich dan opeens herinneren dat er in Leidschendam-Voorburg ook jeugd woont. Maar ja, zo lang die geen stemrecht, laat staan centen hebben, zijn die toch niet interessant. Of het moet zijn als excuus om extra BOA’s aan te trekken, om de jongeren te verjagen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com