Nieuws
D66 wil steun voor cultuur op school

D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos wil dat B&W geld steken in cultuuronderwijs op de scholen. De benodigde middelen moeten B&W vrijmaken uit de steun die de rijksoverheid in coronatijden voor de culturele sector beschikbaar heeft gesteld. Bos heeft over de zaak vragen gesteld aan B&W.

Volgens het raadslid heeft de gemeente vorig jaar al 444.000 euro van het rijk voor de culturele sector ontvangen. Daar is dit jaar nog eens 289.000 euro bij gekomen. ‘Heeft de gemeente al bedacht hoe zij de middelen uit deze steunpakketten ten behoeve van lokale culturele infrastructuur de komende periode gaat besteden? Zo ja, waaraan? Zo nee, graag een toelichting’, zo vraagt Bos.

‘D66 is van mening dat de cultuureducatie en -participatie hard getroffen is door de coronacrisis. Welke lokale maatregelen zijn getroffen voor deze specifieke sector? Hoe is de verdeling tussen professionele partners en amateurkunst zoals onze lokale culturele verenigingen?‘

Het raadslid pleit niet alleen voor cultuuronderwijs op de scholen maar ook voor maatregelen die de deelname aan cultuur van kwetsbare groepen inwoners stimuleren.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com