Nieuws
Geen plan voor betaald parkeren bij Mall

URW, eigenaar van de Mall of the Netherlands, heeft ‘momenteel’ geen plannen voor de invoering van betaald parkeren bij het winkelcentrum. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad bericht.

In een door URW en de gemeente in 2014 gesloten overeenkomst staat dat er twee jaar na de opening van de Mall wel betaald parkeren kan komen. Stemerdink geeft aan dat dit op zijn vroegst na 18 maart 2023 is aangezien de Mall op 18 maart 2021 open gaat.

De gemeenteraad zal wel moeten instemmen met de invoering van betaald parkeren. Als die er bij het winkelcentrum komt, zal er in alle gevallen sprake zijn van gratis parkeren gedurende de eerste twee uur dat de auto er staat.

Onlangs zijn bij de Mall slagbomen en parkeermeterinstallaties aangebracht. Dat is volgens de wethouder gedaan om de parkeerterreinen en [-garages buiten openingstijden te kunnen afsluiten en de bezetting van de parkeerplaatsen te kunnen meten. URW kon de voorzieningen aanbrengen zonder toestemming van de gemeente.

De wethouder bericht verder dat de trap bij het parkeerdek ter hoogte van de AH en de restaurants aan het water, definitief is weggehaald. De brandweer had geen bezwaren. Na klachten van de horeca studeert URW nu op een nieuwe of vervangende trap en een verbetering van de kwaliteit van het gebied rondom de vijver.