Nieuws
Schade jaarwisseling 7700 euro; meer branden

De schade die in de gemeente door de viering van de jaarwisseling is ontstaan beloopt een kleine 7700 euro. Er kwamen 51 schademeldingen binnen waarvan 17 afvalbakken betroffen en 11 verkeersborden. De schade aan de afvalbakken beliep 4620 euro.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad bericht. De meeste schadegevallen waren er in Voorburg-Noord (10); de grootste financiële schade in Voorburg-West gevolgd door Essesteijn, Stompwijk, Voorburg-Midden en Bovenveen.

Uit een rapport van de Veiligheidsregio Haaglanden / brandweer blijkt dat er rond de jaarwisseling in Leidschendam-Voorburg 59 branden waren; zeven meer dan bij de jaarwisseling 2019-2020.

De afgelopen jaarwisseling ging het om 2 gebouwbranden, 20 brandende containers, 36 brandjes op straat en één autobrand. Vooral het aantal containerbranden lag veel hoger dan de jaarwisseling een jaar geleden.

In de hele regio Haaglanden daalde het aantal branden rond de jaarwisseling ten opzichte van een jaar eerder met zo’n 150 tot 738. De grootste daling was er in Den Haag (200 branden minder). Ook in Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Zoetermeer waren er minder branden. Vaker moest de brandweer in actie komen in Delft, Wassenaar, Westland en dus Leidschendam-Voorburg. (illustratieve foto)