Nieuws
CDA-raadslid Jan Hendriks: ‘Ik werd er chagrijnig van’

CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks is allerminst te spreken over het feit dat het tracé voor een tram/lightrail tussen Den Haag CS, de Binckhorst en Station Voorburg al vast ligt. Dat werd hem dinsdagavond duidelijk bij monde van Willemijn Smal, lid van een onafhankelijke commissie die adviseert over de milieueffecten van de verbinding.

,,Ik werd er chagrijnig van. Het OV-tracé vanuit De Binckhorst ligt in het bestemmingsplan van Den Haag al hartstikke vast. Als inwoner mag je dan zienswijzen schrijven. Fijn hoor, maar het helpt niet’’, zo reageerde het raadslid via social media.

In het beraad met mevrouw Smal wees Hendriks erop dat er zo’n 1000 zienswijzen zijn ingediend op de Notitie reikwijdte en detailniveau bereikbaarheid CID/Binckhorst, waarin de verbinding staat. Die notitie, waaraan ook B&W van Leidschendam-Voorburg meewerkten, dateert van juni 2020.

Volgens Hendriks hebben veel indieners van zienswijzen alternatieve tracé’s aangedragen; werk dat volgens hem nu allemaal voor niets blijkt te zijn geweest. ‘Zijn we eigenlijk niet misleid ten aanzien van de tracékeuze’, zo vroeg Hendriks zich openlijk af.

Mevrouw Smal gaf geen antwoord op die stelling. ,,Dat is aan de politiek. Daar heb ik geen mening over.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com