Nieuws
Tijdelijke subsidieregeling Groenblauw Buurtidee

Het bestuur van Hoogheemraadschap Rijnland, waar Leidschendam, Stompwijk en Wilsveen onder vallen, heeft de tijdelijke subsidieregeling Groenblauw Buurtidee vastgesteld. Hoogheemraad Ineke van Steensel: ,,Steeds meer mensen weten ons te vinden met ideeën hoe zij de woonomgeving meer waterbewust en toekomstbestendig kunnen maken, en dat steunen we van harte.”

Groenblauw Buurtidee is het vervolg op het proefproject Maatschappelijke Initiatieven, dat Rijnland drie jaar geleden is gestart. Het hoogheemraadschap wil nu met een tijdelijke subsidieregeling de initiatieven ondersteunen van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven die de leefomgeving mooier, groener en duurzamer maken.

Bij Rijnland zijn al diverse groenblauwe initiatieven gerealiseerd, zoals de aanleg van singelparken en water(speel) tuinen. Dit gebeurt met financiële steun en materiële inzet van het hoogheemraadschap. Vanwege het educatieve karakter hebben groenblauwe schoolpleinen een streepje voor. (foto Hoogheemraadschap Rijnland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter