Nieuws
Hoogheemraadschap: film ter ere van lustrum

‘Hoe houden we het droog’ is de titel van een film waarmee Hoogheemraadschap van Rijnland – waar Leidschendam, Stompwijk en Wilsveen onder vallen – de viering van zijn 765-jarig bestaan luister bijzet. De film gaat over het ontstaan van de polders rondom Leiden (Broekpolder en Simontjespolder) en de drooglegging van de Haarlemmermeer. Amateurcineast Joop Mosterd uit Leiden nam het initiatief voor de productie.

In 2021 viert men officieel het 765-jarig bestaan van het charter van Rijnland. Dit is het oudste schriftelijke stuk dat verwijst naar de organisatie die later bekend zou worden als het hoogheemraadschap van Rijnland. Tijdens de viering van dit bijzondere lustrum zijn er tal van activiteiten. In allerlei vormen en op verschillende momenten dragen die uit dat Rijnland al ruim acht eeuwen lang werkt aan ‘droge voeten en schoon water’.

Ook voor Rijnland geldt in deze tijd dat we ons aan de geldende Covid-19-maatregelen houden. Er zijn dus (nog) geen activiteiten op locatie of met deelnemers. Wel zijn er al diverse mooie initiatieven opgestart.

Joop Mosterd is een fanatiek amateurcineast. Met de rolprent brengt hij twee hobby’s samen: films maken en zijn interesse voor het waterschap. ,,De techniek van de waterhuishouding en alles daaromheen vind ik buitengewoon interessant. Ik heb een werkzame achtergrond als ingenieur procestechnologie bij Gist Brocades Delft (later DSM). Naast de gistwetenschap kwamen ook milieuzaken en (vuil)waterbehandeling aan de orde. Deze technologie had de nodige raakvlakken met de technische bedrijfsvoering binnen het hoogheemraadschap.” U kunt hier de film bekijken.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com