Nieuws
Ook GBLV neemt wethouder Van Eekelen onder vuur

Oppositiepartij GBLV heeft in navolging van coalitiepartij CDA vragen over het optreden van wethouder Astrid van Eekelen inzake het tracé voor een tram dan wel lightrail tussen Den Haag CS, de Binckhorst en Station Voorburg.

GBLV haakt daarbij in op het oordeel van CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks die in een tweet sprak over ‘onbehoorlijk bestuur’ als inwoners van Leidschendam-Voorburg een inspraaktraject inzake het tracé krijgen voorgeschoteld terwijl dat tracé al vast ligt.

De vragen die GBLV-fractievoorzitter Frank Rozenberg vanavond in vergadering van de gemeenteraad door de wethouder beantwoord wil zijn deze:

– Heeft de wethouder kennisgenomen van die tweet,

– Klopt het dat de wethouder bij de inwoners en de gemeenteraad in de commissievergadering van 10 november 2020 de indruk heeft gewekt dat er nog reële mogelijkheden zijn voor een ander tracé,

– Hoe rijmt de wethouder dat met de uitspraken van mevrouw Smal van de Commissie MER dat het tracé al lang vastligt,

– Waarom heeft de wethouder niet vanaf het begin duidelijk gemaakt dat bestuurlijk de kaarten al waren geschud,

– Waarom is die informatie beetje bij beetje naar buiten gekomen, mede met dank aan Vlietnieuws,

– Vindt de wethouder dat de tweet over onbehoorlijk bestuur op haar functioneren slaat? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet,

-Hoe beoordeelt de wethouder de zware terminologie in de tweet van het raadslid Hendriks (‘onbehoorlijk bestuur’) in het kader van de bestuurlijke samenwerking binnen de coalitie en de regio,

– Heeft de wethouder met de heer Hendriks direct of indirect contact gehad naar aanleiding van zijn tweet? Wat is daarbij aan de orde gekomen?

Bij GBLV is men overigens heel benieuwd naar het optreden van Jan Hendriks. De partij vreest, zo blijkt uit twitterberichten, dat het CDA-raadslid wel grote woorden gebruikt op twitter maar zich vanavond toch niet doordrukt richting wethouder Van Eekelen, of de schuld bij Den Haag gaat zoeken. ‘Veel geblaat en nog geen wol’, aldus GBLV, die zulks ‘wrang’ noemt richting met name de inwoners van Voorburg-West die met het tracé te maken krijgen. (illustratie GBLV)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter