Nieuws
Meer sociale woningbouw aan De Star

Wethouder Jan-Willem Rouwendal gaat met woningcorporatie Wooninvest onderzoeken of er nog meer sociale woningen kunnen komen aan De Star in Leidschendam. Daar zijn nu 109 sociale woningen gepland. Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad over het bouwplan. Ter plekke komen ook 36 vrije sector woningen.

Het voorstel om meer sociale woningen te realiseren was afkomstig van GBLV-gemeenteraadslid Bianca Bremer. Volgens haar zouden er op een te bouwen flat aan de kant van de A4, twee tot drie etages extra kunnen komen (24 tot 36 woningen). Parkeerruimte zou dan op de begane grond onder de flat gevonden moeten worden. Alleen D66 was tegen het idee.

De gemeenteraad besliste unaniem dat de gemeente er alles aan moet doen om rugbyclub VRC, die nu aan De Star zit, een nieuwe locatie te bieden nu men weg moet vanwege de geplande woningbouw. Ook moeten B&W gaan zorgen voor openbaar vervoer in dit deel van Leidschendam-Zuid. Verder moet er gewerkt worden aan meer groen langs de A4 ter hoogte van de woningbouw.

Het voorstel van D66 om op De Star een maximum snelheid van 30 kilometer per uur in te voeren ten behoeve van de verkeersveiligheid, haalde het niet. Voor waren alleen D66 en VVD-gemeenteraadslid Harma Aris.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter