Nieuws
Oplossing voor geluidsoverlast A4 bij Vlietland in zicht

De Vereniging Vrienden van Vlietland, de Vogelwerkgroep Vlietland, de Werkgroep Milieubeheer Leiden, de Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart, het Recreatiecentrum Vlietland B.V. en de Vereniging tot behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten, zijn tevreden met de plannen van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om iets te doen aan geluidshinder van de A4 ter hoogte van natuur- en recreatiegebied Vlietland. Over een afstand van 3,5 kilometer moet daar een geluidwerende voorziening (scherm, wal) komen.

In februari 2019 vroegen Provinciale Staten al om de geluidwerende voorziening waartoe in 2009 eigenlijk al besloten was. De voorziening moest er binnen twee jaar staan, er werd 5 miljoen euro voor vrijgemaakt. Recent maakten Gedeputeerde Staten bekend nog toch echt te willen gaan starten. De genoemde organisaties zijn tevreden waarbij zij er wel op aandringen dat het scherm/wal overal minstens 3 meter hoog wordt. Ze hebben nog wel enkele wensen:

= Bij het noordelijke strand van Vlietland moeten wal en scherm 4,5 meter hoog worden,

= Ter hoogte van het klimeiland mag het scherm wel op tientallen meters van de A4 af komen te staan mits het omgeven wordt door bomen die voor extra geluidwering zorgen,

= Bij de Meeslouwerplas mag het scherm iets van de A4 af  komen te staan,

= Bij de Vogelplas/Starrevaart moet het scherm direct naast de A4 komen,

= Bij de drie vaarten tussen A4 en Vlietland mag het scherm niet onderbroken worden maar moet het door lopen.

,,We zijn verheugd over de open en constructieve opstelling van de betrokken provincie-medewerkers en over het feit dat de door ons aangedragen feedback en alternatieve ideeën worden meegenomen in het proces, serieus worden onderzocht en zo mogelijk ook worden gehonoreerd. Een aantal van de bovengenoemde aandachtspunten zijn bijvoorbeeld in ons laatste overleg met de Provincie ingebracht en zullen worden meegenomen bij de verdere ontwikkeling van de plannen.  Vanzelfsprekend zijn er nog een aantal problemen op te lossen. We hebben er echter vertrouwen in, dat dit proces binnen afzienbare tijd kan worden afgesloten met geluidwerende voorzieningen die voldoen aan de afspraken uit de Basisovereenkomst uit 2009 en die bovendien een vermindering van de geluidhinder in de huidige en toekomstige woonwijken in Voorschoten en Leidschendam aan de Vliet zullen opleveren.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter