Nieuws
Zorgpersoneel tevreden over vaccinatie GGD Haaglanden

Met een gemiddelde score van 9,4 voor de service en een 9,5 voor de vaccinatieprocedure, geven zorgmedewerkers aan zeer tevreden te zijn over het werk van GGD Haaglanden tijdens de eerste vaccinatiemaand januari. De veiligheid van patiënten en anderen is voor 70% van deze groep het belangrijkste motief zich te laten vaccineren. Dit blijkt uit een online enquête van GGD Haaglanden waaraan zo’n 1000 medewerkers hebben meegewerkt. Het gaat hierbij om zorgpersoneel dat in januari door de GGD op haar vaccinatielocatie op het terrein van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag is ingeënt.

In de online vragenlijst zijn algemene vragen gesteld en vragen met betrekking tot de aanvraag en reden van vaccinatie en vragen over de ervaringen. Het overgrote merendeel van de respondenten was vrouw (81,3%), met een gemiddelde leeftijd van 45,2 jaar. De meeste van hen werken in een verpleeg- of verzorgingstehuis (71%), gevolgd door de wijkverpleging (15,2%) en WMO (6,6%).

Als belangrijkste reden voor de vaccinatie geeft het overgrote deel van de respondenten aan dit te doen voor de veiligheid van patiënten/anderen (68,9%). Slechte 19,8% doet het voor zijn eigen veiligheid en 1,9% voor de verwachtingen van zijn/haar werkgever. Van alle participanten hebben 27,2% getwijfeld om het vaccin te nemen en 71,2% heeft informatie opgezocht over het vaccin.

Het aanvragen van de vaccinatie is door 84,7% goed tot zeer goed ervaren. De locatie werd het meest bezocht met de auto (88,2%), daarnaast met de fiets (5,9%), de pendelbus (2,4%) en het openbaar vervoer (1,9%). 97,6% van alle participanten vond de locatie goed bereikbaar en het overgrote merendeel (79,8%) heeft de locatie als zeer goed ervaren. De service van de medewerkers van de GGD kreeg een gemiddelde score van 9,4 en het algemene cijfer voor de vaccinatie procedure op locatie krijgt gemiddeld een 9,5.

De meeste deelnemers aan de online enquête zijn woonachtig in regio Den Haag (34,4%), gevolgd door Westland (15,1%), Zoetermeer (8,7%) en Delft (7,8%). In totaal zijn 16,1% van de ondervraagden woonachtig buiten de regio Haaglanden, bijvoorbeeld Rotterdam-Rijnmond (9,5%) en Hollands Midden (6,1%). Ook zijn de meeste respondenten werkzaam in Den Haag (42%), 19,5% van hen buiten de regio Haaglanden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter