Nieuws
Groenlinks valt uit naar oppositie

GroenLinks-fractieleider in de gemeenteraad Jeroen van Rossum, is uitgevallen naar de oppositiepartijen GBLV en D66. Aanleiding vormt het feit dat beide partijen een spoeddebat hebben aangevraagd nu B&W besloten hebben bepaalde beleidstaken te laten vallen vanwege een gebrek aan ambtenaren. Dit is de gemeenteraad bericht in een brief over prioriteitstelling 2021.

Van Rossum hekelt met name GBLV. Volgens hem wekt die partij via uitingen in de media de suggestie dat de gemeentelijke organisatie voldoende capaciteit heeft, maar dat het college van B&W de verwachtingen tempert om andere reden dan krapte in de ambtelijke organisatie.

De GroenLinks-voorman haalt daarvoor naar een tekst die GBLV onder de titel ‘Voor alle ambtenaren van de gemeente Leidschendam-Voorburg’ heeft verspreid, aan. Daarin staat: ‘Met verbijstering hebben wij gezien hoe het college van B&W het eigen falen op jullie probeert af te schuiven. Waar het college drie jaar lang nauwelijks stukken naar de gemeenteraad heeft gestuurd, worden jullie door de coronacrisis opgevoerd als het excuus van het college om de voorbereiding van allerlei dossiers uit te stellen’.

Van Rossum verwijst naar een uiteenzetting van gemeentesecretaris Alexander van Mazijk voor gemeenteraadsleden op 13 oktober 2020 over de beschikbare capaciteit van het ambtelijk apparaat gerelateerd aan extra druk door corona.

‘Kan het college van B&W in het kort aangeven wat de kern was van 13 oktober? Kan het college aangeven of er in die situatie iets is veranderd in de tussenliggende tijd?’, zo vraagt Van Rossum. Hij wil de antwoorden hebben voor het door GBLV en D66 aangevraagde spoeddebat, aanstaande dinsdag.

GroenLinks zat met GBLV en D66 in de oppositie. In september 2020 stapte men over naar de coalitie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter