Nieuws
Veel muziekspecials bij Omroep West

Omroep West brengt iedere zondag muziekspecials op televisie, vaak met een regionaal tintje. Komende zondag komst de Haagse Beat Reunie terug, maar er is ook aandacht voor plaatsgenoot Robert Jan Stips. Elke zondag zie je vanaf 10.00 uur (herhaling elk heel uur daarna) een concertregistratie of een documentaire over een band of artiest uit onze regio. Overigens is de laatste zondag van de maand bestemd voor een concert van het Residentie Orkest.

Dat ziet er in februari als volgt uit:

7 februari: Haagse Beat Reunie (deel 4)
Eerder waren al drie uitzendingen te zien over de Haagse Beat Reunie, die Omroep West in 2011 organiseerde en grote namen uit de Haagse popgeschiedenis weer samenbracht op het podium.

14 februari: 50 jaar George Baker
Registratie van het concert dat George Baker in 2019 gaf in het Kurhaus in Scheveningen, ter ere van zijn 50-jarige jubileum in het vak.

21 februari: De tovenaar van de Nederpop, over Robert-Jan Stips
Hij was het kloppend hart van Supersister, speelde in Golden Earring, waar hij vioolpartijen voor componeerde. Scoorde met Freek de Jonge een nummer 1-hit, produceerde voor Gruppo Sportivo en was de eerste in Nederland die met samples begon in de band Nits. Nu zit hij vijftig jaar in het vak: een portret van Robert Jan Stips, de tovenaar van de Nederpop.

28 februari: Over Grenzen – 40 jaar Nits
The Nits bestonden in 2014 veertig jaar. Een nieuwe cd, drie speciale concertseries met hoogtepunten uit hun oeuvre en een tribute-avond in samenwerking met vele Nederlandse topmusici. Regisseur Marcel de Vré, die eerder de documentaire over Golden Earring maakte, volgde The Nits bij al deze jubileumactiviteiten. Maar Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips hebben ook in deze documentaire de blik vooral naar de toekomst gericht. Inzet blijft een hoge artistieke waarde, humor en muzikale vindingrijkheid.

Elke laatste zondag van de maand zie je op TV West een concert van het Residentie Orkest. Omdat het orkest door de coronamaatregelen geen optredens voor publiek kunnen  geven, zijn deze concerten speciaal opgenomen om thuis van te genieten.

De eerstvolgende is te zien op zondag 28 februari. Voor dit concert kwamen de strijkers van het Residentie orkest, onder leiding van chef-dirigent Nicholas Collon, bij elkaar voor een concert in het teken van de  fascinerende wereld van Schönbergs Verklärte Nacht.. Samen met celliste Lidy Blijdorp als bondgenoot, is dit een concert geworden met muziek die bij deze ongekende tijd past.

Lidy Blijdorp neemt je mee in de pure klanken van Haydn en in het werkelijk prachtige ‘Nigun’ van de Zwitsers-Joodse componist Ernest Bloch. Adembenemend is ook Schönbergs vroege meesterwerk ‘Verklarte Nacht’. Onder invloed van de liefde liet Schönberg zich inspireren door een gedicht van Richard Dehmel, over een vrouw die op een maanverlichte nacht haar geliefde vertelt dat ze zwanger is van het kind van een andere man. Het laatromantische werk is een emotionele achtbaan vol verdriet, onderdrukt verlangen en heftige onrust.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter