Nieuws
‘Wij en onze honden worden uit Vreugd en Rust weggepest’

Het lijkt erop dat de honden nu ook worden geweerd uit het Voorburgse Park Vreugd en Rust. Daar zijn afgelopen week her en der borden geplaatst, die erop wijzen dat de dieren alleen aangelijnd welkom zijn. Er is een kleine losloopstrook, tussen een deel van het pad langs de Vliet en de muziektent. Hondenbezitters spreken er schande van. ,,We worden overal weggejaagd.”

Dinsdag verschenen de eerste blauwe borden, woensdag werd in alle vroegte de rest geplaatst. ,,Lekker stiekem”, aldus een dame met twee witte hondjes. ,,Moet je kijken wat er voor klein stukje overblijft om te spelen.” Dat juist Vreugd en Rust wordt aangepakt, steekt. Al vroeg in de morgen komen mensen naar dit park om hun honden veilig te laten spelen. Zeker met de corona maatregelen is het er drukker dan ooit. ,,Maar nee, dit park moet een speeltuin van de elite worden. Mooi Voorburg heeft de plannen er al doorgedrukt. Een museumtuin, waaraan gemeente en zelfs provincie graag mee betalen. En ik dacht dat de verantwoordelijk wethouder zelf uit een rood nest komt”, briest de vroege bezoeker.

Feit is dat PvdA wethouder Nadine Stemerdink bepaald niet te boek staat als hondenvriend. Eerder werden al parken in Voorburg West (Arensburg), Midden (het Loo) en Damsigt (Sytwende) voor het merendeel verboden gebied voor loslopende honden. ,,Wel de hondenbelasting opstrijken. Vervolgens worden de bakken waarin je de zakjes met uitwerpselen moet gooien verwijderd of amper geleegd. Het stukje waar de honden mogen spelen staat altijd onder water. En nu dit. Het is wel duidelijk dat deze gemeente een anti-hond beleid voert.”

Met de plaatsing van de honden is ook het moment van handhaven nabij. ,,Daar is dan zeker wel tijd en menskracht voor. Het hele park ligt vol lachgas ampullen. Je struikelt iedere dag over de bergen lege bierblikken. Daar is niks aan te doen, want de ambtenaren hebben het te druk. Maar wel die hondenbezitter aan pakken. Lekker makkelijk. Of ik niet naar een groot uitlaatgebied kan, bijvoorbeeld bij Nootdorp of Zoetermeer? Meneer: het is corona tijd. We mogen niet eens naar het strand of Meijendel. Wordt er geroepen dat we bij huis moeten blijven. Hoe kan dat, als de gemeente je wegpest?”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter