Nieuws
D66: Gemeente moet sneller beslissen

De gemeente moet sneller beslissen nadat een burger, een bedrijf of een instelling een aanvraag heeft ingediend voor ontheffing of toestemming op grond van een van de bepalingen binnen de algemene plaatselijke verordening (APV). Dat stelt D66-fractieleider Jacco van Maldegem. Hij heeft daarvoor een initiatiefvoorstel bij de gemeenteraad ingediend.

De beslistermijn binnen de algemene plaatselijke verordening (apv) moet zes weken worden, bij complexe zaken tien weken. In maart 2020 bleek een groot aantal fracties in de gemeenteraad al voor een verkorting van de termijnen. Alleen B&W was tegen omdat een afgewogen besluitvorming gefrustreerd zou worden.

Van Maldegem stelt nu voor de verkorte termijnen niet te laten gelden bij zaken die vallen onder de Wet Bibob. De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) heeft ten doel gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries de integriteit van houders en/of aanvragers van vergunningen en subsidies te kunnen toetsen bij het landelijk bureau BIBOB.

De D66-voorman meent dat zijn voorstel de dienstverlening van de gemeente ten goede komt, de bureacratie en de daaraan verbonden lasten verlaagt en past bij een gemeente die meedenkt en zaken mogelijk maakt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter