Nieuws
Toch hogere afvalstoffenheffing

De geplande samenwerking tussen Avalex en afvalverwerker HVC leidt voor de inwoners niet tot lagere lasten. In tegendeel. De afvalstoffenheffing gaat omhoog met gemiddeld 12,50 euro. Dat hebben berekeningen die B&W van Pijnacker-Nootdorp hebben gemaakt, uitgewezen. Pijnacker-Nootdorp is met Leidschendam-Voorburg en nog vier gemeenten eigenaar van Avalex.

Avalex moet op zoek naar een nieuwe partner voor de afvalverwerking nu het contract met Twence per 1 januari 2022 afloopt. Er is gekozen voor een krachtenbundeling met HVC uit Alkmaar. De gemeenteraden van de zes Avalex-gemeenten moeten daarmee nog wel instemmen.

Eén van de argumenten om met HVC in zee te gaan waren lagere lasten voor de inwoners. Dat werd ook door wethouder Astrid van Eekelen gebruikt in een brief aan de gemeenteraad. Daar lijkt het op basis van de berekeningen in Pijnacker-Nootdorp dus niet van te komen. Van Eekelen is zelf bestuurder bij Avalex. Dat bestuur is voor de krachtenbundeling met HVC. De gemeenteraden van de zes gemeenten hebben echter nog wel het laatste woord.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com