Nieuws
Noodkreet omwonenden Noordsingel

Omwonenden van de Noordsingel in Leidschendam zijn ten einde raad nu door grootschalige kap van bomen langs de weg niet alleen hun rust en privacy weg is, maar ook hun groene uitzicht is verdwenen en de geluidoverlast van het verkeer op de Noordsingel met sprongen is toegenomen.

,,Het kan zo niet langer doorgaan. Dit is een noodkreet. Er moet iets gebeuren’’, aldus Lieke Muller namens bewoners van de flats aan de Noordsingel tussen de Banninglaan en de Burgemeester Sweenslaan in een vergadering met gemeenteraadsleden. Hier kapte de gemeente onlangs vele hoge bomen; het struikgewas volgt later dit jaar.

Mevrouw Muller wees erop dat het verkeer op de Noordsingel in de richting Mall en Den Haag nu al vaak vaststaat. Door verkeersbeperkende maatregelen in het Damcentrum wordt dat probleem groter. Met de opening van de Mall neemt het verkeersaanbod bovendien nog verder toe.

Daar bovenop komen nog bouwprojecten zoals Schakenbosch, het Ardeaterrein en aan de Van Ruysdaellaan: bijna 600 extra woningen waarvan de bewoners ook de Noordsingel gaan gebruiken. Als er op de Veurse Achterweg een afvalstation komt, betekent dat ook meer verkeer. De geplande werken aan de N14 zorgen er verder voor dat de doorstroming van verkeer gedurende jaren wordt belemmerd.

De nu gekapte bomen hielden het verkeersgeluid tegen. Bovendien weerkaatst het geluid van een geluidscherm dat aan de kant van de Van Ruysdaellaan langs de Noordsingel staat, geluid nu richting de flats aan de overkant. De geluidoverlast neemt daardoor extra toe.

Volgens mevrouw Muller hebben de omwonenden niets aan een gepland hekje langs de Noordsingel en de aanplant van nieuwe jonge boompjes. ,,Het huilen staat ons nader dan het lachen.’’

Als oplossingen suggereerde zij: laat de struiken staan, plant snelgroeiende bomen, leg een groene geluidswal aan (met mogelijk ook struiken en bomen daar bovenop), maak de hele Noordsingel groen als visitekaartje van de gemeente, zorg voor een betere verkeersontsluiting zodat het aantal auto’s op de Noordsingel afneemt. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com