Nieuws
Vragen over versterking Leidschendam-Noord

VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel heeft B&W een groot aantal vragen gesteld over de ontwikkelingen in Leidschendam-Noord. Dit met het oog op het Versterkingsprogramma dat B&W voor de wijken Prinsenhof, Amstel en De Heuvel voorbereiden.

Het raadslid wil weten waar wijkbewoners heen kunnen met hun ideeën en suggesties. Zij claimt dat zij in gesprekken met bewoners en organisaties veel voorstellen heeft gehoord die zo gerealiseerd kunnen worden. Zoals: Het plaatsen van broodcontainers; Het weghalen van lege nesten van meeuwen op daken; Het plaatsen van bordjes met tekst dan wel voorlichtingssymbolen over het voeren van vogels en eenden langs de vijvers; Het plaatsen van bankjes in de straten; Het naar voren halen van snoei- en onderhoudswerk aan klein groen zodat ratten geen kans hebben; De ondernemers van de winkelcentra aan de Prins Frederiklaan en de Burgemeester Sweenslaan ondersteunen in het vergroenen van hun winkelpleinen.

Van den Heuvel wijst B&W erop dat er 50.000 euro beschikbaar is voor acties en activiteiten die snel uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast vraagt zij aandacht voor een project van waaruit bewoners die door corona getroffen zijn, door de zogeheten ‘soepmoeders’ worden voorzien van een maaltijd. Hun keuken staat echter in Voorburg. ‘Is het college van B&W bereid een locatie in de wijk Prinsenhof of de Heuvel te faciliteren zodat er nog meer bewoners geholpen kunnen worden?’

Van den Heuvel keert zich tegen een verplaatsing van het Sociaal Servicepunt, dat nu De Waterlelie zit. Volgens haar moet die verplaatsing meegenomen worden in het versterkingsprogramma. Zij vraagt B&W dan ook de verplaatsing tot dan aan te houden. Het VVD-raadslid heeft ook gehoord dat de Ouderinloop Leidschendam nog maar twee uur per week kan draaien in plaats van vier uur. Ze wil weten waarop dat besluit is gebaseerd. (foto gemeente LV)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter