Nieuws
VCC-hal uitgesteld; sterke selectie

De bouw van een indoorhal bij cricketvereniging VCC is uitgesteld. Er is onvoldoende zekerheid over de financiering. De vereniging mikt nu op het najaar. De gemeente Leidschendam-Voorburg is gevraagd de bestaande trainingskooien op te knappen zodat die het komende seizoen goed en veilig te gebruiken zijn.

VCC wil een trainingshal van 50 meter lang en 15 meter breed. De hoogte varieert van 3,2 meter aan de zijkanten tot 5,4 meter in het midden. De hal krijgt een kunstgrasvloer en transparante zijwanden die ook open kunnen. De kosten zijn 150.000 euro. Waar de vereniging eerder meldde dat men 25.000 euro aan donaties binnen had bleek dat later om 2050 euro te gaan.

VCC krijgt dit jaar twee nieuwe spelers die zich in Nederland gaan vestigen.  De Nieuw-Zeelands/ Nederlandse mediumfastbowler Logan van Beek en de Zuid-Afrikaanse allrounder Sybrand Engelbrecht hebben zich aangemeld als lid. Daarnaast is wicketkeeper/ batsman Noah Croes een aanbod gedaan dat hij in overweging heeft. Mohit Hingorani, eveneens wicketkeeper/ batsman, komt terug bij VCC.

International Logan van Beek (30) heeft een profcontract bij Wellington waar hij 149 First Class-wickets op zijn naam heeft staan (gem. 31.57). Sybrand Engelbrecht heeft in Zuid-Afrika een First Class-battinggemiddelde van meer dan 40 runs per innings een een hoogste score van 214. Daarnaast nam hij met zijn offspinners 37 wickets.

Verder zal VCC vertrouwen op de kwaliteit van zijn ‘eigen kweek’. In 2020 presteerde het team onder leiding van de nu 21-jarige aanvoerder Bas de Leede boven verwachting en eindigde op een knappe derde plaats. Door het coronavirus werd in 2020 slechts een halve competitie afgewerkt. Het in 2008 ingezette jeugdbeleid van VCC werpt zijn vruchten af. Op de meeste wedstrijddagen stonden er in 2020 acht zelf opgeleide spelers in het veld en was de gemiddelde leeftijd rond de 21 jaar.

Gezien het lopende vaccinatieprogramma hoopt VCC dat er ‘gewoon’ zal kunnen worden gecricket van mei tot en met september. Jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar die de leukste zomersport eens willen proberen, kunnen een mail sturen naar:  jeugdcommissie@voorburgcc.nl  (foto VCC)