Activiteiten
IJs in Meijendel is levensgevaarlijk

Het is levensgevaarlijk om in Meijendel te schaatsen, zo wordt vanuit het bezoekerscentrum de Tapuit gemeld: ,,Wat zijn de duinen mooi met dit weer. Vind je ook niet? Op de duinplassen ligt momenteel zelfs een dun laagje ijs. Heel verleidelijk om even op te gaan staan of te schaatsen, maar dit is erg gevaarlijk en verboden. Waarom? Omdat wij voor de productie van ons drinkwater water onttrekken, maar ook toevoegen aan deze plassen. Er zit daardoor stroming in het water en er ontstaat een luchtlaag onder het ijs. Dit maakt het erg onbetrouwbaar en dus gevaarlijk! Mooie winterse foto’s maken, kan natuurlijk wel.” (foto Dunea)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com