Activiteiten
‘Bovenveen Samen’ breit en haakt een Paasboom

Na de succesvolle acties ‘sing & shine’ en de ‘kerststal’ kiest ‘Bovenveen Samen’ ervoor om met alle inwoners samen te breien en te haken aan een enorme Paasboom. De boom zal – goed zichtbaar vanuit de tram en de wijk – direct na Pasen worden opgetrokken in de tuin van de Koningkerk te Voorburg (kruispunt Br. Ingenhoeslaan/Julianalaan).

De wijksamenwerking ‘Bovenveen Samen’ – bestaande uit Woej, De Koningkerk, Volkstuinvereniging Nicolaas Beetslaan, Fenomeen Bovenveen en Middin – roept eenieder op om lapjes te breien of te haken van ongeveer 14 bij 14 centimeter. Deze lapjes worden samengevoegd tot grote, lange sjaals die aan de (kunst)boom omhoog worden getakeld. ,,We roepen alle inwoners, kerkleden, bewoners van bejaardencentra en ieder die de kunst van het breien of haken beheerst op om vanaf deze week aan de slag te gaan. Hoe meer kleuren, hoe beter het is. Dus alle restjes wol kunnen worden gebruikt.”

Lapjes die klaar zijn kunnen in de ‘postbus‘ bij de tuin van de Koningkerk worden gedeponeerd. Voor grotere hoeveelheden staan er ook kratten/tassen. Iedere woensdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur en op zaterdag 3 april (zelfde tijd) zijn er mensen in de kerk aanwezig die de lapjes graag in ontvangst nemen. Houdt u wol over of heeft u wol nodig? Ook dat kan op bovenstaande wijze worden gebracht en opgehaald.

,,De sjaals die we maken worden een prachtige versiering voor de Paasboom. We genieten er enkele weken van. Daarna worden ze gewassen en ter beschikking gesteld aan het Leger des Heils (voor dak- en thuislozen). We doen het dus niet voor niets. Hoe eerder we de lapjes krijgen, hoe makkelijker het uiteraard voor ons is.” Voor verdere informatie: e-mail kkhendriks@live.nl en de webpagina www.koningkerkvoorburg.nl