Nieuws
B&W zien nieuwe kansen bij station Laan van NOI

B&W zien nieuwe kansen om Haagse bouwplannen bij Station Laan van Nieuw Oost Indië te beïnvloeden nu B&W van Den Haag die plannen onder druk van hun gemeenteraad hebben teruggenomen. Dat heeft wethouder Floor Kist gemeenteraadsleden bericht. De Haagse raad vond dat er in de plannen niet genoeg voorzieningen voor toekomstige bewoners waren opgenomen.

Kist gaf aan dat B&W zich zorgen maken over de massale bebouwing (hoogbouw); de kans dat het station alleen richting Den Haag een nieuwe uitstraling krijgt; Leidschendam-Voorburg wordt opgezadeld met een keerlus van de tram, een tankstation en een parkeerterrein; de geplande detailhandel alleen op de reiziger wordt afgestemd en de betrokkenheid van de Voorburgse bewoners wordt ‘vergeten’.

De wethouder erkende dat Leidschendam-Voorburg geen stem heeft in de plannen aangezien die uitsluitend op Haags grondgebied liggen. Er kan dus alleen getracht worden die via overleg te beïnvloeden. De herinrichting van de Van Alphenstraat, die ook in de Haagse plannen is voorzien, is wel een zaak van Leidschendam-Voorburg, aldus Kist.

Sinds eind 2020 wordt er door de betrokken wethouders in Den Haag en Leidschendam-Voorburg over de plannen gesproken. Volgens Kist gaat de besluitvormingsmolen nu draaien ‘en wordt het spannend’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com