Nieuws
Gemeente de mist in met coronasteun

Negentig ondernemers in Leidschendam-Voorburg die vanwege de coronacrisis een beroep deden op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO), zijn twee keer betaald. Bij een update van het gemeentelijke computersysteem werd de blokkade op dubbele betalingen opgeheven.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad bericht. Om hoeveel geld het gaat zegt hij niet. De fout werd ‘onlangs’ ontdekt. Zesenveertig ondernemers meldden zelf aan de gemeente dat zij twee maal waren betaald. De andere 44 worden nu benaderd om de te veel uitgekeerde TOZO terug te betalen. De softwareleverancier is verzocht de blokkade weer terug te zetten.

Vorig jaar waren er ook al problemen bij de TOZO. Toen bleek dat de gemeente aanvragen niet binnen de gestelde termijnen kon afwerken. Ook dat kwam door computerproblemen. Het gemeentelijke systeem kon de koppeling tussen TOZO-aanvragen en het gebruik van DigiD daarbij niet aan. Gemeenteraadsleden hebben dat recent pas te horen gekregen. Vorig jaar werd over de werkelijke reden door het Raadhuis gezwegen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter