Nieuws
Burgemeester: SP niet gehinderd bij campagne

Burgemeester Klaas Tigelaar ontkent dat hij de SP heeft gehinderd bij het voeren van campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat de partij geen borden rond lantaarnpalen mocht aanbrengen, is toe te schrijven aan een deal die de gemeente enkele jaren terug maakte met ESH voor het verzorgen van buitenreclame.

Dit is de uitkomst van een door D66-fractieleider Jacco van Maldegem aangespannen debat in de gemeenteraad. Aanleiding daartoe was een publicatie bij Vlietnieuws over het hinderen van de SP bij het campagnevoeren. Volgens de burgemeester moeten alle partijen zich bij ESH vervoegen. Wel zorgt de gemeente zelf voor veertien grote borden waarop de posters van alle partijen samen staan.

Klaas Tigelaar gaf aan binnenkort met de voorzitter van de SP in Leidschendam-Voorburg te gaan praten, ook over de eventuele deelname van de SP aan de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022. Indien de SP daaraan gaat meedoen kan de voorzitter ook aanschuiven bij een periodiek overleg van de burgemeester met de lokale partijvoorzitters.

De SP heeft inmiddels bekend gemaakt dat de gemeente met ESH een deal heeft gesloten. Daardoor kunnen alle politieke partijen die dat willen, 25 borden laten plaatsen tegen een sterk gereduceerd tarief. Deze regeling geldt echter pas de gemeenteraadsverkiezing.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com