Nieuws
Mager resultaat aanpak afvaldump

In 2020 zijn veertien waarschuwingen uitgedeeld wegens het dumpen van afval. Er werd in zes gevallen een boete uitgedeeld. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar bekend gemaakt in antwoorden op vragen van VVD-gemeenteraadslid Ole Heil. Een maand lang controleren ‘s avonds en ‘s nachts leverde één overtreding op.

B&W komen nog voor de zomervakantie met een voorstel voor de plaatsing van camera’s op punten waar traditioneel veel afval wordt gedumpt. Tigelaar meldt verder dat handhavers, indien nodig, ook zonder uniform actief zijn. Hun diensten lopen van 07.00 tot 22.00 uur met één keer per week avonddienst.

Afvalwethouder Astrid van Eekelen laat weten dat de invoering van een vaste ophaaldag voor grof vuil per week, per twee weken of per maand tussen 593.000 en 968.000 euro per jaar kost. Het huidige systeem waarbij aanbieders voor grof vuil Avalex moeten bellen om het te komen halen, kost 507.000 euro per jaar.

Voordeel van een vaste dag is dat mensen geen afspraak meer hoeven maken en dat illegale dumpingen kunnen afnemen. Nadelen zijn de kosten, meer verkeersbewegingen en de wachttijd van minimaal vijf werkdagen (plus weekeinde).

Door corona is er vorig jaar meer restafval geproduceerd. Het ophalen ervan kostte de gemeente 267.500 euro extra. Daar is financiële compensatie voor van de rijksoverheid maar of die voldoende is, is nog onbekend.

In de discussie over een nieuw afvalstation voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg, naast het station van Avalex in Rijswijk, spelen nu twee zaken: de bouw van een nieuw afvalstation door Wassenaar (in Maaldrift) en een samenwerking met HMS bij de Haagse afvalstation op de Binckhorst. Beide opties worden bekeken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com