Nieuws
Bomen Schakenbosch voor Zuid-Holland

MeerBomenNu en de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg hebben op landgoed Schakenbosch zogenoemde zaailingen geoogst: gekiemde zaden van bomen die gebruikt worden voor de opkweek van bomen. De zaailingen worden gelabeld en elders ingekuild in een zgn. ‘bomenhub’. Daarna worden ze nog dit seizoen op diverse plantlocaties in Zuid-Holland uitgeplant. Wethouder Floor Kist is enthousiast: ,,Bomen zijn emotie. Overal waar we bomen planten, worden mensen blij. En als we het wagen om bomen te kappen, zelfs zieke bomen, dan komen mensen in actie. Meer bomen = meer blijheid.” Momenteel wemelt Park Schakenbosch van de overdadige zaailingen. De meeste daarvan zijn, ongeacht de toekomstplannen voor het park, geen lang leven beschoren. Ze sterven af omdat ze te weinig licht krijgen, of ze worden weggemaaid met een bosmaaier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter