Nieuws
‘Nee’ tegen fietsbruggen N14

Rijkswaterstaat wil geen twee fietsviaducten aanleggen over de kruisingen van de N14 met Prins Bernhardlaan/Noordsingel en Mgr. Van Steelaan/Heuvelweg. De gemeente had Rijkswaterstaat gevraagd de aanleg over te nemen als men beide kruisingen toch ongelijkvloers gaat maken.

De afwijzing van Rijkswaterstaat blijkt uit een bericht van B&W aan de gemeenteraad. ‘Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat niet te willen doen’, aldus B&W. Het stadsbestuur wil een bovengrondse fietsverbinding over de N14 vanaf de Veurselaan tot de Charlotte van Palandtlaan. Men dacht te kunnen meeliften met de werken aan de N14.

B&W laten nu weten dat er nog geen ontwerp is voor de fietsverbinding. De aanleg van de viaducten wordt als ‘complex’ aangeduid. Wie de aanleg nu gaat doen en wie er financieel voor opdraait, melden B&W niet.