Nieuws
Voorwoord van de Boekenweek: Schrijver leest voor

De Boekenweek 2021 is verplaatst van maart naar komende zomer. Dat betekent niet dat er helemaal geen activiteiten zijn. Want, onder de noemer ‘Het voorwoord van de Boekenweek’, kan men vanaf 6 maart toch genieten van en zelf meedoen aan online activiteiten. Als aftrap van ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ is het Boekenweekgedicht ‘Tweestrijd’ verschenen. Dit is te lezen op de website van de bibliotheek.

Van 6 tot en met 14 maart leest elke dag een andere schrijver 15 minuten voor uit eigen werk. De links naar de video’s zijn op dezelfde website en via Facebook en Instagram te vinden. Geniet van de verhalen van onder anderen Hanna Bervoets, Splinter Chabot of Joost de Vries.

Na ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ volgen er nog 11 Schrijver leest voor video’s. Van 17 maart tot en met 26 mei kan men iedere week op woensdag via Facebook, Instagram en de website luisteren naar een verhaal, van bijvoorbeeld Abdelkader Benali, Rosita Steenbeek of Kees van Beijnum.

De bibliotheek nodigt iedereen uit een review te schrijven of een vlog te maken over een of meerdere titels van (een van) de deelnemende schrijvers. Deze reviews komen op de webpagina. De eerste 75 inzendingen krijgen een linnen tasje cadeau met daarop het boekenweekgedicht gedrukt. Kijk voor het complete overzicht op www.bibliotheekaandevliet.nl/hetvoorwoordvandeboekenweek