Nieuws
Hondenbazen: hond reageert niet op mondkapje 

Dat wij zielsveel van onze trouwe viervoeters houden is geen geheim. Toch zijn er kleine ergernissen als het aankomt op huisdieren en kleding. Gemiddeld 38% van de Zuid-Hollandse mannelijke hondeneigenaren ergert zich namelijk aan modder en viezigheid bij het opspringen van zijn hond. Anderen noemen hondenhaar op de outfit juist als ergernis nummer één (32%).

Dat meldt herenkledingketen Only for Men, met een vestiging in de Voorburgse Herenstraat, op grond van een onderzoek dat men samen met Prins Petfoods en onderzoeksbureau Markteffect deed onder 1045 mannen met honden.

Een mondkapje is tegenwoordig bijna een vast onderdeel van onze outfit. Misschien tegen de verwachtingen in, lijken de honden uit het onderzoek hier weinig last van te hebben. 90% van de respondenten geeft aan dat hun hond niet reageert op een mondkapje bij hun baas. Zo’n 78% reageert volgens de baas op geen enkel kledingstuk door te blaffen, springen of grommen.

De gemiddelde mannelijke hondenbaas draagt overwegend casual kleding, ook naar zijn werk. Het is dan ook niet vreemd dat, wanneer er gevraagd werd naar speciaal ontwikkelde kledingstukken voor de hondeneigenaar, 39% dit niet nodig vindt. Drie op de tien heren denken vooral praktisch en zouden een jas met voldoende zakken voor alle uitlaatbenodigdheden (snoepjes, poepzakjes) aan hun garderobe willen toevoegen. Opvallend is dat slechts 16% een speciale uitlaatbroek zou willen hebben, waar je die vervelende modderpoten gemakkelijk vanaf kan spoelen. Is de hondenbaas dan toch ijdeler dan hij denkt?

De meeste mannen geven aan één hond te hebben (83%). Gemiddeld 14% heeft twee honden en slechts 3% heeft drie of meer honden. De populairste rassen zijn de herdershond, het ‘vuilnisbakkie’ en de retriever. De hond wordt gemiddeld drie tot vier keer per dag uitgelaten, dit duurt gemiddeld 16 tot 30 minuten.

Meer weten over honden, hun bazen en hun kleding? Lees dan  verder op: onlyformen.nl/gekleed-als-een-baas

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com