Mening
Blog: Tijd voor positiviteit 

(In de serie maandelijkse columns van fractieleiders in de gemeenteraad dit maal een bijdrage van Louise Kortman, fractieleider VVD)

Het zijn geen gemakkelijke tijden, een virus wat alles bepalend is, vrijheden die beperkt zijn, ondernemers hebben het zwaar en onze gezondheid wordt letterlijk bedreigd.

Dat heeft een grote impact op ons allemaal. Het is verleidelijk om bij de pakken neer te zitten en te benadrukken wat er allemaal niet goed gaat. Dat kan ik in deze column ook doen, maar ik vind het weinig zinvol negativiteit te verkondigen. Dat doen veel van mijn collega’s helaas maar al te vaak. Een maandelijkse blog biedt ruimte voor nuance.

Ik wil mijn bijdrage dit keer schrijven vanuit de positiviteit. Want ondanks de moeilijke tijd zijn er ook genoeg positieve zaken te melden. Zowel in de samenleving, binnen onze gemeente, als in de ruimtelijke omgeving en ook binnen de politiek. Ik noem er zomaar een paar waar we ons binnen en buiten de gemeenteraad de laatste tijd mee bezig hebben gehouden:

Op veel plekken in de gemeente wordt gebouwd en vele nieuwe projecten staan al in de startblokken en worden in gang gezet. We maken werk van huizen voor onze kinderen en voldoende mooie seniorenwoningen.

De gemeentelijke belastingen in Leidschendam-Voorburg zijn in vergelijking met de ons omringende gemeenten laag en wij horen bij de minst stijgende gemeenten van Nederland.

Parkeren kan in onze gemeente nog steeds gratis. In deze moeilijke tijd is dat een mooie stimulans voor onze lokale ondernemers.

Kansen worden door ondernemers benut en initiatieven worden genomen.

Na wekenlange sluiting zijn de scholen weer open. Dat is fijn en zo belangrijk voor onze kinderen in deze tijd.

Na jarenlange discussie is de kogel door de kerk en komen er eindelijk geluidswerende voorzieningen langs de A4.

Deelmobiliteit is steeds meer herkenbaar in het straatbeeld. Binnenkort kunnen we ook in Leidschendam-Voorburg gebruik maken van deelscooters en deelfietsen.

Onze veiligheid wordt en is verbeterd door de inzet van camera’s op plekken waar dat nodig is en er zijn meer BOA’s aan de slag binnen onze gemeente.

Binnenkort opent het grootste winkelcentrum van West-Europa officieel zijn deuren. En dat winkelcentrum staat gewoon bij ons om de hoek, in Leidschendam. Een geweldige impuls voor onze gemeente. We krijgen er in 1 klap vele voorzieningen bij.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat kan in de volgende column ook nog prima. In deze moeilijke tijd is het goed om aandacht te hebben en houden voor de positieve ontwikkelingen om ons heen. Maandag 1 maart was het complimentendag, geef elkaar vaker een complimentje, waardeer en je krijgt meer. Daar pleit ik voor. Ja, het is een zware moeilijke tijd voor velen van ons, maar er is ook genoeg positiefs te melden. Laten we ook proberen dat wat vaker te benadrukken. Alle seinen staan wat mij betreft op groen om samen sterker uit deze crisis te komen.

(Louise Kortman, fractievoorzitter VVD)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter