Nieuws
Gemeente in de fout bij Kamerverkiezing

Inwoners ouder dan 70 jaar hebben vorige week in de envelop met hun stempas voor de Tweede Kamerverkiezing ten onrechte geen briefstembiljet met alle kandidaten daarop, aangetroffen. Dit stuk had in de envelop moeten zitten omdat ouderen dit keer vanwege de coronacrisis per brief hun stem kunnen uitbrengen.

De zaak kwam aan het licht door vragen van Vlietnieuws inzake de kandidatenlijst die normaliter door de gemeente met de stempas wordt verspreid. Die zat er dit keer niet bij. In eerste instantie werd vanuit het Raadhuis bericht dat het briefstembiljet voor de ouderen wel was verspreid. Geconfronteerd met voorbeelden van inwoners waarbij dit niet het geval was, corrigeerde een woordvoerster van B&W de eerdere bewering. Het briefstembiljet zou nu vandaag of morgen apart bezorgd worden. Problemen bij de post zouden de oorzaak zijn van het malleur.

De stempassen werden eind vorige week bij de inwoners bezorgd. De Kamereverkiezing loopt van 15 tot en met 17 maart. Briefstemmen moeten uiterlijk 12 maart 17.00 uur op de post worden gedaan. Men kan briefstemmen op de verkiezingsdagen ook zelf afgeven bij Stompwijk’92 en de bibliotheken in Voorburg en Leidschendam. De kandidatenlijst krijgen alle inwoners ‘rond 10 maart’ toegestuurd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter