Nieuws
Hulp bij versnelling uitrol glasvezel en 5G

Samen met de provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag en Rotterdam is de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gestart met de Connectiviteit Brigade. Deze brigade bestaat uit experts, die gemeenten kunnen helpen bij het versnellen van de uitrol van 5G en glasvezel. Gemeenten dienen een vraag in bij de brigade en krijgen gratis ondersteuning om concrete knelpunten op te lossen.

De coronacrisis heeft het belang van goede digitale verbindingen meer dan ooit aangetoond. Gemeenten moeten zich voorbereiden op de toekomst waarin nieuwe technologieën en innovaties om een goede digitale infrastructuur vragen. Een belangrijk onderdeel van die digitale infrastructuur is de uitrol van het 5G-netwerk en glasvezel.

De Haagse wethouder Saskia Bruines, tevens bestuurlijk trekker digitale economie binnen de metropoolregio: ,,Gemeenten in de metropoolregio doen al veel samen als het gaat om connectiviteit, onder meer kennisdeling en het werken aan gedeelde uitgangspunten voor lokaal antennebeleid. De brigade is een belangrijke nieuwe stap. Zo worden gemeenten nog beter op weg geholpen bij concrete vragen. Daar profiteert de digitale economie van de hele regio van.”

Provincie, MRDH, gemeente Den Haag en Rotterdam zetten hun ervaring en expertise in om andere gemeenten te ondersteunen bij hun vragen. Dit kan zijn door meer informatie te geven over 5G en glasvezel en uit te leggen wat de rol van de gemeente is. Ook helpt de brigade gemeenten op weg met antennebeleid, een strategie voor glasvezel, het voeren van gesprekken met marktpartijen of een specifieke aanpak voor een locatie. Daarnaast kan worden gekeken hoe innovatie met 5G kan worden gestimuleerd of hoe vragen van inwoners kunnen worden beantwoord.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter