Nieuws
Strandgoed helpt mantelzorger even tot rust te komen

De coronacrisis is voor iedereen ingrijpend, zeker ook voor mantelzorgers. Dagelijkse routines zijn anders dan voorheen, er is minder tijd om op adem te komen. En dat is nu juist zo belangrijk om de zorg voor een partner of familielid vol te kunnen houden. Om mantelzorgers toch die adempauze te kunnen geven, werkt de gemeente samen met respijthuis Strandgoed Ter Heijde.

Bij Strandgoed Ter Heijde kunnen mensen met een lichamelijke beperking en/of een lichte vorm van dementie logeren. Zodat hun mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft om te ontspannen. Of als de mantelzorger om een andere reden tijd voor zichzelf nodig heeft, bijvoorbeeld om te herstellen van een operatie of ziekte. Een team van betrokken en geschoolde vrijwilligers en zorgmedewerkers staat klaar om de taken van de mantelzorger voor een korte periode over te nemen.

Ook nu verwelkomt het respijthuis nieuwe gasten. Er wordt strikt rekening gehouden met de geldende coronavoorschriften. De kosten van een verblijf inclusief de benodigde zorg zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie. Indien mrn aan de voorwaarden voldoet, worden deze kosten betaald door de gemeente.

Meer informatie? Neem dan contact op met Strandgoed Ter Heijde via 015 – 515 5000 / 06 5391 0101, strandgoed@pietervanforeest.nl of kijk of de website: www.strandgoedterheijde.nl (foto Strandgoed Ter Heijde)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com