Nieuws
Nieuwe trams lijn 6 pas in 2026

Pas in 2026 zal tramlijn 6 met nieuwe Aveniotrams gaan rijden. Als dan moeten ook de rails en haltes in Leidschendam-Voorburg gereed zijn. Het betreft daarbij het stuk tussen Station Mariahoeve en de Mgr. Van Steelaan. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraadsleden Jan Hendriks (CDA) en Monica Velú (GBLV) laten weten in antwoorden op vragen.

De raadsleden vroegen hoe het stond met het tracé van lijn 6 door de gemeente nadat Den Haag bekend maakte lijn 6 voor de komst van de Aveniotrams te gaan aanpassen, doch maar tot Station Mariahoeve. Begin- dan wel eindpunt van lijn 6 is echter de Dillenburgsingel in Leidschendam-Noord.

Volgens de wethouder is het logisch dat Den Haag alleen naar het eigen grondgebied kijkt. Het stuk rails van lijn 6 tussen de Mgr. Van Steelaan en de Dillenburgsingel is al berekend op Aveniotrams (over een deel rijdt lijn 2 al met die trams). Voor Leidschendam-Voorburg rest alleen het stuk tussen Station Mariahoeve en de Mgr. Van Steelaan. Onderzoek naar de aanpassing daarvan moet nog starten. De aanpassing zal te zijner tijd samen met Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) vorm worden gegeven.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter