Nieuws
Nieuwe N14 jaren later open

De nieuwe N14, waarin de gelijkvloerse kruisingen in Leidschendam-Voorburg ongelijkvloers zijn gemaakt, gaat niet eerder dan 2027-2028 open. Dat heeft Rijkswaterstaat laten weten in een reactie op het bericht van B&W Den Haag dat de wegwerken pas in 2025 starten en niet, zoals eerder bekend gemaakt, in 2023.

Volgens Rijkswaterstaat is men nog ‘in gesprek’ met alle betrokken partijen over de vraag waar en wanneer werkzaamheden worden opgestart. Die gesprekken gaan nog zeker maanden duren. ‘De fasering van het project is een puzzel die nog niet gelegd is’, zo bericht Rijkswaterstaat.

In de oorspronkelijke planning stond 2023 als startdatum met een afronding in 2026. Beide jaartallen staan nu dus ter discussie. Een woordvoerster van minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur) sluit zich bij Rijkswaterstaat aan. ‘De fasering is een puzzel en nog niet heel hard’.

Op de vraag hoe B&W van Den Haag hun gemeenteraad dan kunnen berichten dat er niet eerder dan 2025 met de werken wordt begonnen antwoordt de zegsvrouwe dat het daarbij om een ‘schatting’ is gegaan. ‘Er is nog geen vastgesteld tracébesluit. Dat maakt het dat er altijd een schatting wordt gemaakt’.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter