Nieuws
CDA: nu ‘doorpakken’ met tracé lightrail

Coalitiepartij CDA is tevreden met de laatste ontwikkelingen rond het tracé voor tram/lightrail tussen Den Haag CS, Binckhorst en Station Voorburg. Dat blijkt uit een reactie van gemeenteraadslid Jan Hendriks op een zogenoemde ‘Nota van antwoord’ die verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen vorige week naar de gemeenteraad zond.

In die nota gaf de wethouder aan dat er naast het tracé via Binckhorstlaan en Maanweg twee andere opties worden bekeken. Indien toch voor Binchorstlaan-Maanweg wordt gekozen worden functie en gebruik van de scouting Livingstone Miriam en Opa’s veldje gehandhaafd. Indien het tracé in de toekomst vanaf Station Voorburg naar Zoetermeer wordt doorgetrokken is een aantasting van de cultuurhistorische waarde en status van Huygens Hofwijck ‘niet aan de orde’. Er wordt ook bekeken of het tracé in Voorburg ondergronds zou kunnen lopen.

,,De voorgestane burgerparticipatie ziet er goed uit, de gewenste bescherming van recreatief gebied en cultureel erfgoed wordt erkend, ondertunneling wordt overwogen en alternatieven worden onderzocht”, aldus Hendriks. ,,Wij hebben niet voor niets het voortouw genomen tot een onderzoek naar ondertunneling van een light railverbinding. Forse vervoersstromen, inspelen op de bestaande technologische mogelijkheden, geen opoffering van recreatief gebied en uitsluiten van enige aantasting van cultuurhistorisch erfgoed (Huygens’ Hofwijck). Een optimale oplossing voor een toekomst, die we graag door willen geven.’’

,,En wat ons betreft pakken we erop door: als we toch ondertunneling onderzoeken, waarom dan ook niet voor het doorgaand verkeer? Volksgezondheid, welbevinden, herstel van wat historisch ooit is weggegeven (de unieke tuin van Huygens’ Hofwijck), een stillere, schonere, groene oase vlak naast de expanderende Binckhorst. Een droom? Natuurlijk, maar wel een droom van en voor onze inwoners. Voor de Utrechtsebaan pleiten we daarom voor een innovatieve en duurzame aanpak, die bewoners een prettige leefomgeving biedt”, aldus Hendriks.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter