Nieuws
GBLV probeert het nog eens bij bebouwing Schakenbosch

Oppositiepartij GBLV onderneemt een nieuwe poging om het aantal te bouwen woningen op landgoed Schakenbosch te beperken tot 325, alleen te laten bouwen op plekken waar al bebouwing staat, en 30 procent van de te bouwen woningen in de sociale sector te doen vallen. Dat blijkt uit voorstellen die gemeenteraadslid Arnold Brans bij de gemeenteraad heeft neergelegd. Die praat er vanavond over.

In juli 2020 stemde de gemeenteraad in meerderheid – GBLV, D66, GroenLinks en Arnold Brans (toen nog VVD) – voor dezelfde punten. Die waren vervat in een amendement op het toenmalige voorstel van B&W. Dat voorstel moest derhalve worden aangepast. Dat gebeurde echter niet. GroenLinks werd coalitiepartij en Brans zelf stapte over naar GBLV.

In een nieuw voorstel van B&W staat de mogelijkheid meer dan 325 woningen te bouwen, is bebouwing niet beperkt tot locaties waar nu al gebouwen staan en is de sociale woningbouw tot vijf procent beperkt. In een commissievergadering van de gemeenteraad bleek enkele weken geleden al dat de coalitiepartijen in kunnen stemmen met het nieuwe voorstel.

Arnold Brans: ”Als een amendement wordt aangenomen, dan heb je dat als college van B&W uit te voeren. Op het moment dat inwoners, belanghebbenden en de gemeenteraad daar niet meer zeker van zijn, dan slaat de willekeur toe. Het college hoeft zich dan niks meer aan te trekken van een aangepast raadsbesluit, want het maakt toch niet uit. De bestuurscultuur in deze gemeente waarin het college zelf prioriteiten bepaalt en waar een raadsbesluit zomaar terzijde wordt geschoven, is stuitend.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter