Activiteiten
Het Aquarium in muzikale creatiewedstrijd

In 2021 is het 100 jaar geleden dat Camille Saint Saëns is overleden, 2021 is dan ook uitgeroepen tot Saint Saëns jaar. Het Huygens Festival heeft ter ere van hem een creatiewedstrijd georganiseerd waarin ‘Het Aquarium’ (uit; Het Carnaval der Dieren) centraal staat.  De winnende inzending wordt tijdens het Huygens Festival op zondag 12 september door (een deel van) het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen gespeeld in de Oude Kerk in Voorburg.

Voor de compositiewedstrijd voor componisten tot en met 20 jaar geldt ook ‘Het Aquarium’ als uitgangspunt maar dan op een heel andere wijze. Een aquarium is een glazen met water gevulde bak met daarin planten en vissen waar in het klein de onderwaterwereld wordt nagebootst. In ‘Het Aquarium’ is dat van zelfsprekend de onderwaterwereld van Camille Saint Saëns in 1886 . Het festival is op zoek naar de onderwaterwereld anno 2021. Met plastic afval en rondslingerende mondkapjes? Of denk je dat het weer net zo magisch mooi wordt als in de tijd van Camille Saint Saëns, mede dankzij de inzet van de Plastic Soup Foundation?

Het wedstrijdreglement is eenvoudig: Duur van het stuk is 2 tot 3 minuten; Alle muziekstijlen mogen geïntegreerd worden ook een mengeling van stijlen is toegestaan; Het arrangement mag zowel voor het hele orkest als voor een ensemble, bestaande uit willekeurige instrumenten uit een groot kamerorkest, zijn; Originaliteit weegt zwaar. Speciaal hiervoor maakte pianiste en organiste Nadia Askarova de volgende video:  https://youtu.be/WUsvHpUzijw

Inzenden voor 1 augustus 2021 naar: secretaris@huygensfestival.nl