Activiteiten
Wandeling ‘Nostalgie langs de Vliet’ krijgt vervolg

Een groep van ruim negentig 55-plussers heeft onlangs  deelgenomen aan de wandeling door Voorburg. Het doel van SenW was om binnen de huidige richtlijnen cultuur en sport samen te brengen voor de oudere inwoners van Leidschendam-Voorburg, vanuit de noemer CreActief 55+.

Tijdens een route door het oude centrum van Voorburg konden de deelnemers op zoek naar antwoorden op speurvragen. De vragen hadden betrekking op de cultuur, kunstgeschiedenis en architectuur van het nostalgische Voorburg. Het sportieve deel zat hem in het wandelen zelf en in de beweegposters die onderweg te vinden waren. Op deze beweegposters stonden oefeningen afgebeeld die de deelnemers konden uitvoeren om de spieren in beweging te brengen en lekker even los te maken.

De wandeling begon bij station Voorburg, waarna de route zich via de Herenstraat vervolgde door park Vreugd en Rust. De actieve doorstappers konden via een route langs de Vliet weer terug lopen naar het beginpunt.

Actief en gezond bezig blijven is belangrijk, zeker in deze tijd. ‘Nostalgie langs de Vliet’ activeert deelnemers zowel geestelijk (speurvragen) als lichamelijk (wandelen en beweegposters). Het biedt ze de mogelijkheid om in de buitenlucht in beweging te komen en er even uit te zijn.

Door het grote succes van de wandeling is SenW van plan om de wandelingen vanuit het project CreActief 55+ vaker te organiseren, met verschillende startpunten en thema’s. Denk hierbij aan een route door Leidschendam en/of door de natuur.