Nieuws
Zin en onzin over de plaatsnamen Voorburg, Veur en Voorschoten 

In  ‘Zin en onzin over de plaatsnamen Voorburg, Veur en Voorschoten’ onderzoekt Jan Spendel het verband tussen de drie plaatsen aan de hand van verschillende verklaringen voor de namen. Het boek bevat zowel zinnige en onzinnige verklaringen om een zo volledig en transparant mogelijk beeld te geven. Dit interessante boek met een historisch thema wordt nu uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dat de plaatsen Voorburg, Veur en Voorschoten dicht bij elkaar liggen, kan geen toeval zijn. Maar wat is het verband nou precies? De lezer krijgt in dit boekwerkje een overzicht van de door de jaren heen gegeven verklaringen voor de plaatsnamen Voorburg, Veur en Voorschoten. Het zijn beweringen die wat betreft onderbouwing wisselend van kwaliteit zijn. Natuurlijk kunnen ze niet allemaal waar zijn. Wel kiest de auteur voor de meest aannemelijke verklaringen voor de dorpsnamen. Dat is natuurlijk arbitrair. Maar wie het beter weet, wordt uitgenodigd om met goede, onderbouwde verklaringen en bewijzen te komen.

Vanwege de volledigheid en transparantie zijn alle aangetroffen verklaringen hierin opgenomen, zowel zinnige als onzinnige. Een weglaten zou onverstandig zijn, want die zou in de toekomst opeens juist kunnen zijn.

Over de auteur:  Jan Spendel (1953) is sinds mei 2019 gepensioneerd maar nog altijd actief in de plaatselijke politiek en met zijn hobby’s geschiedenis, genealogie en naamkunde. Het zijn passende bezigheden voor iemand met een diploma leraar voortgezet onderwijs geschiedenis en staatsinrichting. Voor de klas heeft hij nooit gestaan, op het schoolpracticum dan na. Hij had het naar zijn zin op zijn werk bij Vuga, Sdu, de gemeente Rotterdam, CWI en UWV. Het laatst als werkcoach. Van zijn hand verschenen negen boeken over familienamen uitgeven bij ALVO en Gopher. Dit jaar komt er een tiende boek bij. Dit keer over de plaatsnamen Voorburg, Veur en Voorschoten en uitgegeven door Boekscout uit Soest.

Boekgegevens: Titel: Zin en onzin over de plaatsnamen Voorburg, Veur en Voorschoten; Auteur: Jan Spendel; Aantal pagina’s:  76. ISBN: 9789464311167. Verkoopprijs: € 17,50

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com