Activiteiten
Blije winnaars Vliet Awards

Een kampioensbeker, een mooie bos bloemen en blije gezichten voor de camera. De uitreiking van de Vliet Awards was ook digitaal een feest.  De Vliet Awards zetten lokale helden in het zonnetje, om hun inspanningen voor anderen of hun sportprestaties. Inwoners uit Leidschendam-Voorburg konden stemmen op hun favoriet en hebben dat massaal gedaan. Wethouder Nadine Stemerdink (sport) en wethouder Floor Kist (welzijn) mochten de prijzen uitreiken. De Vliet Awards zijn een blijk van waardering voor mensen die zich binnen Leidschendam-Voorburg extra inzetten en opvallen door hun hulp aan anderen of sportprestatie.

De Voorburgse Luca Cantineau is de ‘Sporter van het jaar’. Hij scoort als scheidsrechter goed in het betaald voetbal. Judoka Chevelle Fransen is ‘Sporttalent van het jaar’ en staat internationaal op de kaart. HSV Catch Softbal Junioren 1 is uitgeroepen tot ‘Sportteam van het jaar’, een ambitieus en gezellig team met jonge meiden die voor elkaar door het vuur gaan en spelen in de hoogste landelijke junioren klasse. De aanmoedigingsprijs voor de ‘onbeperkte topper sport’ gaat naar Angelo Smit.

Hospice het Vliethuys is uitgeroepen tot ‘vrijwilligersorganisatie van het jaar’. De vrijwilligers zijn ondanks Corona steeds blijven komen. Het hospice bestaat in 2021 20 jaar. ,,Deze erkenning, is een kroon op het werk van onze vrijwilligers.” Buddy Ruud van der Meulen is ‘vrijwilliger van het jaar’. Hij zet zich al 17 jaar in voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: elke week een bezoekje, een kop koffie, een praatje, een wandeling.

Femke Bulthuis is ‘jonge vrijwilliger van het jaar’. Ze staat elke week klaar voor de kinderen die komen tafeltennissen. Ze is jong en gemotiveerd en een goed voorbeeld voor de kinderen.

De publieksprijs ‘onbeperkte topper vrijwilliger’ gaat naar Caitlen Mellor, Keeper/trainer LGhockey. Caitlen hockeyt vanaf jonge leeftijd bij Cartouche. Eerst in een regulier team, maar door fysieke problemen heeft zij de overstap gemaakt naar het hockey team voor spelers met een lichamelijke beperking. Zij is ook actief als vrijwilliger bij de scouting.

Meer informatie over de winnaars en de uitzending van de prijsuitreiking is terug te vinden op www.vlietawards.nl