Nieuws
Kind- en Expertisecentrum Prinsenhof in de maak

De Waterlelie brede school De Springplank wil uitgroeien tot een expertisecentrum voor kinderen en ouders in de Leidschendamse wijk Prinsenhof. Bedoeling is een voorziening te maken waarin opvang, onderwijs en zorg samen komen, speciaal gericht op kinderen tussen 0 en 14 jaar.

Dat heeft directeur Sharon Schouwenaar gezegd in een bijeenkomst met gemeenteraadsleden. Het is de bedoeling achterstanden bij de bron aan te pakken en door preventief te werken ook een beroep op de gezondheidszorg later, te voorkomen.

De kinderen zouden naast opvang en onderwijs ook een aanbod moeten krijgen voor de besteding van hun vrije tijd gericht op ontmoeting, bewegen, spelen. Daarnaast zouden de kinderen ook gewezen moeten worden op andere mogelijkheden om iets met hun vrije tijd te doen zoals musea en/of cultuur.

Er wordt ook gedacht aan een krachtenbundeling met het Sociaal Servicepunt. Probleem daarbij is echter de veiligheid van de kinderen. Bij het Servicepunt komen ook langdurig werklozen, alcoholisten en drugsverslaafden die als zij niet krijgen wat zij willen wel eens agressief kunnen reageren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com