Nieuws
Schone woning als innovatie

De gemeente trekt dit jaar 60.000 euro uit voor het aanpakken van zwaar vervuilde woningen van inwoners die via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) huishoudelijke hulp krijgen. Dat heeft wethouder Floor Kist laten weten in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Freek Steutel.

Het project ‘Frisse start’ is een proef. Met de maatregel geeft Kist uitvoering aan de vernieuwing van de WMO en ouderenzorg die zijn partij, GroenLinks, afdwong toen men in september 2020 toetrad tot de coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP. Een zwaar vervuilde woning leidt tot zware ondersteuning, aldus de wethouder.

Steutel stelde zijn vragen nadat onderzoeksbureau ZorgfocuZ eind februari berichtte dat de gemeente qua bereikbaarheid en kwaliteit van de hulp op vier na het slechtst scoorde van alle gemeenten in Nederland. Het raadslid wilde weten wat Kist daaraan dacht te gaan doen.

De wethouder stelt dat de gemeente gemiddeld scoort en ook zit op het niveau van andere sterk verstedelijkte gemeenten. De lage score verklaart hij uit de geringe onderlinge verschillen tussen gemeenten en de hoge scores van kleine en weinig stedelijke gemeenten.

Voor dit jaar kondigt de bestuurder kwaliteitsafspraken met zorgaanbieders, verbetering van processen en maatregelen inzake beschermd wonen aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter