Mening
U zegt het maar: Zeeziek van blog D66

Normaalgesproken reageer ik niet op de blogs van collega-politieke partijen bij Vlietnieuws want het debat voeren we in de raadszaal, maar als je als politieke partij de waarheid zo hard spint dat ik er op de vroege morgen zowaar zeeziek van dreig te worden, dan pak ik de pen toch maar op.

In de blog van 12 maart gebruikt D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem zijn podium niet om eigen plannen te presenteren, maar om de VVD Leidschendam-Voorburg negatief te spinnen. In een eerdere blog door mijn partij schreven we namelijk dat, om de bereikbaarheid van Leidschendam-Voorburg ook in de toekomst te kunnen waarborgen, we inzetten op zowel de auto, de fiets/voetgangers, als het OV. Als liberalen zijn we realistisch dat in een gemeente waarin de helft van onze inwoners buiten de regio werkt, én dat als we meer gaan bouwen, daar goede en veilige infrastructuur voor álle weggebruikers bij hoort. Met fietsen en deelauto’s alleen gaan we het in de toekomst niet redden. Het is én-én-én.

Van Maldegem beweert echter dat de VVD Leidschendam-Voorburg in de praktijk alleen maar autoparkeerplaatsen regelt. Als fietser en voetganger moet je toch echt bij D66 zijn zegt hij daarom. Het enige argument wat hij daarvoor geeft is dat de Velostrada nog niet af is.  Maar meneer Van Maldegem weet stiekem ook wel dat onze wethouder Astrid van Eekelen hard werkt aan die Velostrada; het Jan Linzen-viaduct is recent geopend en worden er momenteel maatregelen genomen om de verkeersveiligheid op de Velostrada tussen Duivenvoorde en het Oude Veenpad te verhogen. Ook loopt er een onderzoek naar de inpassing van de fietsroute Den Haag – Pijnacker via Voorburg-West en wordt er getekend aan een fietsroute Den Haag – Leidschendam-Voorburg – Leiden.

Daarnaast zit de coalitie ook niet stil in de wijken; as we speak wordt het fietspad van de Banninglaan verbreed, zal nog dit jaar het fietspad Prinsensingel tussen het zwembad en de Noordsingel verbreed worden én ook zal er weer een stuk tegelfietspad geasfalteerd worden (waarbij er meteen gekeken wordt naar de voetpaden ernaast).

D66 regelt dus de fietszaken? Waar was deze partij toen ik bij de begroting een motie indiende voor een fietsparkeerdrukmeting én meteen ook extra geld regelde voor goede fietsparkeervoorzieningen in de wijken? Voorzieningen waardoor fietsen veilig geparkeerd kunnen worden, stoepen vrijkomen en rolstoelgebruikers en kinderwagens weer gewoon over de stoep kunnen in plaats van de straat. D66 stemde tegen.

Kortom als D66 zover is om zich over hun partijpolitiek heen te zetten en eens écht wat voor onze mobiele inwoners wil betekenen dan horen wij als VVD Leidschendam-Voorburg  inderdaad graag van u!

(Sabrina van den Heuvel, gemeenteraadslid VVD)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter