Activiteiten
Volevo gaat beachvolleybalvelden gebruiken

Volleybalvereniging Volevo wordt gebruiker de van de drie aan te leggen beachvolleybalvelden op sportpark Duivesteijn. In mei wordt met die aanleg begonnen. Bezien wordt nog of er nog een beachvolleybalveld op sportpark Westvliet kan komen.

Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink GBLV-gemeenteraadslid Freek Steutel laten weten in antwoorden op vragen. Volevo zal gebruik gaan maken van de club- en kleedkameraccommodatie op het sportpark.

Op de vraag waarom de aanleg nu 150.000 euro kost terwijl in 2018 nog met 65.000 euro werd gerekend laat de wethouder weten dat het nu om meer velden gaat, LED-verlichting, boarding tegen zandverstuiving, een indexactie van de kosten sinds 2018 en kosten van advies en begeleiding. De kapitaallasten zal Volevo via een te betalen huur overigens gaan opbrengen.

Overigens kunnen de velden ook door anderen gehuurd worden. Een op te richten stichting gaat een en ander organiseren en regelen.