Nieuws
Tweede Kamer verkiezingen zijn coronaproof

Vanwege corona is de Tweede Kamerverkiezing dit jaar verspreid over drie dagen. Vandaag, morgen en woensdag 17 maart zijn stembureaus open. Mensen van 70 jaar en ouder mochten al vanaf 10 maart hun stem op de post doen of kunnen deze inleveren op een speciale locatie.

De stembureaus zijn zo ingericht dat u coronaproof kunt stemmen. Onderaan dit artikel staan alle maatregelen op een rij. Sommige stembureaus hebben een andere locatie gekregen. Bijvoorbeeld omdat de bestaande locaties niet groot genoeg zijn om een stembureau in te richten met 1,5 meter brede looproutes. Voor de stembureaus zie https://www.lv.nl/stembureaus

Stemmen kan op maandag, dinsdag en woensdag. In een stembureau mogen maximaal 3 of 4 kiezers binnen zijn, afhankelijk van de looproute. De drukte per stembureau wordt live – https://www.lv.nl/stembureaus  – bijgehouden. Vanaf 15 maart kunt u de drukte bij uw stembureau bekijken.

Wanneer u niet naar het stembureau wilt gaan om te stemmen, kunt u iemand een volmacht geven om voor u te stemmen. Dit jaar zijn 3 volmachten per persoon toegestaan.

Doe de gezondheidscheck voordat u gaat stemmen (zie bijlage bij uw stempas). Heeft u klachten? Blijf dan thuis en geef iemand die voor u kan stemmen uw volmacht. Als u gaat stemmen heeft u uw stempas en een geldig legitimatiebewijs nodig. Bij volmacht heeft u de stempas en een geldig legitimatiebewijs van degene voor wie u de stem uitbrengt nodig. Vergeet ook uw mondkapje niet.

Coronamaatregelen stembureaus:

= Draag een mondkapje,
= Desinfecteer bij de in- en uitgang uw handen bij de desinfectiepalen,
= Kom alleen naar het stembureau,
= Volg de aanwijzingen op van de stembureauleden,
= Volg de looplijnen.

U krijgt een potlood voor éénmalig gebruik. De stemlocaties worden regelmatig gelucht. De stemhokjes worden regelmatig schoongemaakt. Er zijn kuchschermen. Stembureauleden dragen medische mondneusmaskers.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter