Nieuws
Webinar inspiratiebron voor sportverenigingen

Een groep van dertig vrijwilligers en bestuurders van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg kwam online bijeen voor het Sportnetwerkcafé, georganiseerd door de verenigingsondersteuning van SenW.

Het online Webinar werd ingeleid door wethouder Stemerdink. Zij vertelde dat het nieuwe programma ‘Samen weer fit!’ een groot succes is. Dit programma biedt ex-kankerpatiënten mogelijkheden om weer fit te worden, waarbij aan conditie wordt gewerkt met behulp van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Verenigingsondersteuner Werff Thomas sprak over het nieuwe aanbod voor  sportverenigingen, zoals  EHBO-cursussen voor vrijwilligers.

Trainer Evelyn van der Haar besprak op creatieve wijze met de deelnemers hoe je het best in contact kunt komen met potentiële vrijwilligers. De sessie over het ontwikkelen van sportief aanbod voor mensen met een beperking leverde veel ideeën op. Samen met de deelnemers werd een plan gemaakt om niet alleen bij VV Wilhelmus, maar bij meerdere sportverenigingen aanbod te gaan ontwikkelen voor mensen met een beperking.

De sessie ‘Duurzame sportaccommodatie’ – spreker Robert den Ouden-  inspireerde deelnemers die nog een clubhuis willen gaan bouwen en deelnemers die hun huidige clubhuis en velden willen verduurzamen. De belangrijkste tip van Robert den Ouden: ,,Het Bank Nederlandse Gemeenten Duurzaamheidsfonds is het puzzelstukje voor verenigingen om goedkoop te kunnen lenen.”