Nieuws
Enorme toename laadpalen nodig

Het aantal laadpalen voor elektrische auto’s moet voor 2025 met 300 procent toenemen, voor 2030 met 800 procent. Dat blijkt uit de Regionale aanpak laadinfrastructuur Zuid-West (RAL ZW); een samenwerkingsverband van gemeenten in Zeeland en Zuid-Holland, waaronder Leidschendam-Voorburg. In de gemeente staan nu zo’n 180 laadpalen. De gemeenten kiezen deze maand een bedrijf dat de laadpalen vanaf 1 juli gaat leveren.

Eind 2019 liet verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad weten geen tekort aan laadpalen te verwachten. Voor de periode tot 2025 kijkt de wethouder naar de opzet van laadstraten en -pleinen, laadpunten in lichtmasten, inrichting van buurtbatterijen en een wijkgerichte aanpak. Medio dit jaar moet er een visie op de installatie van laadpalen liggen. Die moet elke twee jaar worden aangepast.

RAL ZW helpt de gemeenten met het delen van kennis, het ontwikkelen van een visie, de installatie van de laadpalen, samenwerking met netbeheerders en bij de ‘vertaling’ van nationale ontwikkelingen. De verwachting is dat het aantal laadpalen in de deelnemende gemeenten de komende jaren met ruim 30 procent per jaar toeneemt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com