Nieuws
Nieuwe subsidieronde voor energie en klimaat

Voor bedrijven die een innovatief idee hebben en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie of klimaatverandering is er het Innovatieprogramma Energie & Klimaat. Dit Innovatieprogramma heeft weer een nieuwe subsidieronde geopend. Deze subsidies, vouchers, zijn te gebruiken voor uren en materialen tijdens een haalbaarheidsonderzoek of het testen van een innovatie in een fieldlab of de praktijk. Met de voucherregeling wil het programma bedrijven stimuleren toepassingen door te ontwikkelen waar in de regio behoefte aan is. De deadline voor aanvragen is 31 maart 2021.

In totaal is er € 1,6 miljoen beschikbaar voor meerdere innovatieprojecten. MKB’ers en fieldlabs kunnen een projectconsortium vormen en hun projectplan indienen bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Na 31 maart worden de ingediende projectvoorstellen beoordeeld en wordt een selectie uitgenodigd voor een pitch. Eind april wordt bekend welke projecten in mei van start kunnen met subsidie.

Het Innovatieprogramma Energie & Klimaat is begin 2019 opgestart door de MRDH, TNO en InnovationQuarter. Ook de provincie Zuid-Holland investeerde in het programma. Voorbeelden van projecten die een bijdrage ontvingen zijn drijvende zonnepanelen op het Oostvoornse Meer in Westvoorne; het automatisch onbemand opladen van elektrische voertuigen op The Green Village in Delft; het winnen van drinkwater uit zee in Den Haag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com